iPhone 8 - Τρία τα πιθανά σενάρια για τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων

iPhone 8 - Τρία τα πιθανά σενάρια για τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων

Σύμφωνα με φήμες το μεγαλύτερο εμπόδιο της Apple, προκειμένου να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή της πολυσυζητημένης έκδοσης των 5,8 ιντσών iPhone 8 με οθόνη OLED edge-to-edge, παραμένει η τοποθέτηση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID. Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται σε ερευνητικό σημείωμα του αναλυτή Timothy Arcuri, της επενδυτικής εταιρείας Cowen.
Ο Arcuri, επικαλούμενος προσωπική του έρευνα στην αλυσίδα εφοδιασμού, δήλωσε πως οι έως τώρα προσπάθειες από την εταιρεία Apple για να δημιουργήσει έναν δικό της αισθητήρα, απέβησαν άκαρπες. Επίσης η εταιρεία δεν φαίνεται διευθετημένη να χρησιμοποιήσει μία εξωτερική λύση αυτή τη στιγμή. Εάν η εταιρεία δεν καταφέρει να επιλύσει τα προβλήματα ενσωμάτωσης τους αισθητήρα εντός της οθόνης, τα σενάρια που απομένουν είναι τα εξής:
Η Apple αφαιρεί τον αισθητήρα από τη νέα συσκευή iPhone 8 εξ ολοκλήρου και στηρίζεται για την ταυτοποίηση, αποκλειστικά στην αναγνώριση προσώπου / ίριδας. Ο αναλυτής εξέφρασε την άποψη πως αυτό είναι το πιο απίθανο σενάριο, δεδομένου του ότι δεν είναι ασφαλές και θεωρητικά θα μπορούσε να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην υπηρεσία πληρωμών, Apple Pay.
H Apple τοποθετεί τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, στο πίσω μέρος της συσκευής των 5,8 ιντσών, σε διαφορετική όμως θέση, από την επιλογή της Samsung, για το Galaxy S8. Μία τέτοια ενέργεια θα ήταν μη-φιλική για τον χρήστη αναφέρει ο Arcuri, και η λιγότερο επιθυμητή.
Η Apple καθυστερεί την κυκλοφορία της συσκευής μέχρι να επιλύσει τα οποία προβλήματα, παραδίδοντας στο κοινό μία αποδεκτή καθ’ όλα συσκευή, αλλά την ανακοινώνει μαζί με τις υπόλοιπες εκδόσεις των 4,7 και 5,5 ιντσών.
Η apple φαίνεται να προσπαθεί ώστε να οριστικοποιήσει τις προδιαγραφές του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID τον ερχόμενο μήνα, αν όμως η πρόταση της Authen Tec in-house δεν είναι εφικτή λόγω προβλημάτων απόδοσης, η μαζική παραγωγή της αποκαλούμενης έκδοσης iPhone 8, θα μπορούσε να καθυστερήσει έως και τον Σεπτέμβριο. Να θυμίσουμε πως κάθε χρόνο η μαζική παραγωγή αρχίζει τον Ιούλιο - Αύγουστο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας.
Ο αναλυτής επιμένει πως η νέα συσκευή των 5,8 ιντσών, θα ανακοινωθεί και θα κυκλοφορήσει παράλληλα με τις υπόλοιπες εκδόσεις 4,7 και 5,5 ιντσών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σε εξαιρετικά περιορισμένες ποσότητες, με την ομαλοποίηση της αγοράς να έρχεται προς τα τέλη του έτους. Οι προβλέψεις αυτές έρχονται να συμφωνήσουν με τις ανακοινώσεις του αναλυτή Brian White της επενδυτικής τράπεζας Barclays.
Εάν επικρατήσει το σενάριο αυτό, δεν θα μας εκπλήξει, καθώς το ίδιο συμβαίνει με κάθε νέα σχεδίαση της συσκευής iPhone. Για παράδειγμα πέρυσι η απόχρωση Jet Black η οποία ήταν και η πιο δημοφιλής, οι αποστολές της από λίγες ημέρες κατέληξαν σε αρκετές εβδομάδες, κατά την έναρξη των προ-παραγγελιών.
Η νέα συσκευή που ήδη έχει λάβει πολλούς τίτλους όπως iPhone X, iPhone Pro ή iPhone edition, αναμένεται να διαθέτει νέα σχεδίαση από γυαλί και ανοξείδωτο ατσάλι, ασύρματη φόρτιση, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, νέα βελτιωμένη FaceTime κάμερα με αισθητήρα 3D, και βελτιωμένη ανθεκτικότητα στο νερό. Επίσης αναμένεται χωρίς φυσικό πλήκτρο Αφετηρίας.
Ο αισθητήρα Touch ID φαίνεται να είναι και ο λόγος για τον οποίο έως τώρα δεν έχουν διαρρεύσει εξαρτήματα της επερχόμενης νέας έκδοσης, από την αλυσίδα εφοδιασμού. Θυμίζουμε πως για τις τωρινές εκδόσεις iPhone 7 / iPhone 7 Plus, είχαμε ενδείξεις από τον προηγούμενο Μάρτιο. Ποιο σενάριο πιστεύετε εσείς πως τελικά θα επικρατήσει;
(www.myphone.gr)
Posted on 2017-04-18 Home, Tα νέα του e-buzz 0 1160

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Blog archives

Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

Recently Viewed

No products

Menu

Top